Πληροφορίες σχετικά με την Κατανάλωση Τόνερ - Εξοικονόμηση Τόνερ Συμβουλές
    Παρακάτω έχουμε συλλέξει και σας αναφέρουμε μερικές γενικές πληροφορίες και συμβουλές εξοικονόμησης που έχουν σχέση με την κατανάλωση τόνερ στους εκτυπωτές λέιζερ.

   1. Ο εκτυπωτής κατά την εκκίνηση του (άνοιγμα) χρησιμοποιεί τόνερ από όλα τα χρώματα για να κάνει το απαραίτητο Καλιμπράρισμα, αυτή η διαδικασία καταναλώνει τόνερ, οπότε είναι καλύτερα να αφήνετε τον εκτυπωτή ανοιχτό παρά να τον ανοιγοκλείνετε μόνο όταν θέλετε να τυπώσετε κάτι.

   2. Ακόμα και όταν ο εκτυπωτής είναι ανοιχτός και σε κατάσταση ηρεμίας "Αυτοκαλιμπράρεται" σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ελέγξει την ποσότητα του τόνερ (γραφίτη) και αυτή η διαδικασία πάλι με την σειρά της καταναλώνει τόνερ.

   3. Όταν σε έγχρωμους εκτυπωτές τυπώνουμε ασπρόμαυρες εργασίες, θα πρέπει στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή να δώσουμε ότι είναι ασπρόμαυρες, δηλαδή να τσεκάρουμε σε κάποιο σημείο (ανάλογα με τον κατασκευαστή) εκτύπωση σε "κλίμακα γκρι" "διαβαθμίσεις του γκρι" ή "άσπρο μαύρο", διαφορετικά ο εκτυπωτής θα χρησιμοποιήσει όλα τα χρώματα για να πετύχει το γκρίζο αποτέλεσμα, το οποίο θα γινόταν πιο οικονομικά αν τύπωνε χρησιμοποιώντας μόνο μαύρο τόνερ δηλαδή με "διαβαθμίσεις του γκρι".

   4. Το κίτρινο τόνερ χρησιμοποιείτε σε κάθε εκτύπωση, ώστε να αποτυπωθεί στο χαρτί το σήμα του κατασκευαστή. Με γυμνό μάτι, τα κίτρινα αυτά στίγματα είναι ελαχίστως ορατά και εξυπηρετούν την αναγνώριση αν χρειαστεί του εκτυπωτή με τον οποίο έγινε η εκτύπωση (Αποτελεί μέρος παγκόσμιας συμφωνίας μεταξύ των κατασκευαστών εκτυπωτών και των "Μυστικών Υπηρεσιών").

   5. Σε γενικές γραμμές, οι εκτυπωτές καταναλώνουν περισσότερο τόνερ όταν τυπώνουν μεμονωμένες σελίδες (μονοσέλιδες εκτυπώσεις), παρά όταν τυπώνουν πολυσέλιδες εκτυπωτικές εργασίες.

   6. Τα περισσότερα για να μην πούμε όλα σχεδόν τα δημοφιλή χρώματα είναι δευτερογενή χρώματα. Αυτό σημαίνει ότι αν, για παράδειγμα, τυπώνεται κάτι με πράσινο χρώμα, ο εκτυπωτής θα χρησιμοποιήσει τόσο κυανό όσο και κίτρινο (τις περισσότερες φορές επιπλέον και ματζέντα), σε μια συγκεκριμένη αναλογία ανάμιξης στο χαρτί, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται και να καταναλώνονται ανάλογα όλα τα συγκεκριμένα χρώματα.

   7. Για τον υπολογισμό του αριθμού των εκτυπώσιμων σελίδων (διάρκεια ή εκτυπώσεις), όλοι οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν σαν αναφορά μία κάλυψη μελανιού 5% ανά σελίδα Α4. Όταν όμως τυπώσουμε μία σελίδα που περιέχει μία εικόνα ή ένα σχέδιο το οποίο έχει κάλυψη σαφώς πάνω από 5%, οι σελίδες δεν υπολογίζονται πλέον χωριστά σαν σελίδες, αλλά ως ποσοστό. Στην πράξη, γίνεται κάπως έτσι: Αν τυπώσετε 2 σελίδες με μία εικόνα που έχει π.χ. κάλυψη 10% αυτές χρεώνονται σαν 4 σελίδες (ενώ στα χέρια μας έχουμε μόνο 2). Οι πληροφορίες αυτές αποθηκεύονται στη συνέχεια στο τσιπ της κασέτας ή του εκτυπωτή. Ανάλογα με τις καλύψεις που τυπώνεται υπολογίζεται έτσι και εμφανίζεται η εκτιμώμενη απομένουσα διάρκεια ζωής της κασέτας.

   Παράδειγμα:
   Κασέτα τόνερ με διάρκεια 1.000 σελίδες (με κάλυψη 5%) ξεκινάτε και τυπώνετε τις πρώτες 5 σελίδες με κάλυψη 10%. Στον εκτυπωτή μετράνε όμως σαν 10 σελίδες (το διπλάσιο, λόγο διπλάσιας κάλυψης). Στην συνέχεια ο εκτυπωτής πιστεύει ότι και οι υπόλοιπες σελίδες θα έχουν την ίδια κάλυψη έτσι υπολογίζει ότι με την Κασέτα δεν θα μπορέσετε να τυπώσετε 1000 αλλά 500 σελίδες ενώ εσείς έχετε τυπώσει μόνο 10 σελίδες, έτσι βγάζει το εξής συμπέρασμα 500-10= 590 σελίδες (υπόλοιπο) και αναφέρει στην ένδειξη του στάθμη τόνερ 59% (590 σελίδες ) ενώ εσείς έχετε τυπώσει μόνο 10 σελίδες.
   Βεβαίως κατά την διάρκεια των εκτυπώσεων αυτοί οι υπολογισμοί ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και αλλάζουν το συνολικό αποτέλεσμα. Θεωρητικά το σύστημα μπορεί να λειτουργεί, στην πράξη όμως αυτές οι «σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώσεις» μπορεί να φέρουν τον χρήστη προ εκπλήξεων γιατί σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (και πριν γίνει η επόμενη διορθωτική ενημέρωση) μπορεί κανείς να δει την στάθμη του τόνερ να πέφτει απότομα σε αδικαιολόγητα χαμηλά επίπεδα και πραγματικά να τρομάξει. Και η κάλυψη 10% του παραδείγματος ίσως να είναι και μία χαμηλή τιμή φανταστείτε τι ενδείξεις στάθμης του τόνερ μπορεί να πάρει κανείς απρόβλεπτα με μεγαλύτερες καλύψεις.
   Να προσθέσουμε ακόμη το γεγονός ότι οι περισσότερες κασέτες τόνερ έρχονται με έναν αισθητήρα στάθμης του γραφίτη. Αυτός καθορίζει πόση σκόνη τόνερ υπάρχει στην πραγματικότητα ακόμη στην κασέτα δηλ. τον αριθμό των εκτυπώσεων που αυτή επαρκεί και δηλώνει το ποσό αυτό της τρέχουσας κατάστασης κατά το Καλιμπράρισμα στο κατάλληλο τσιπ. Έτσι η υπολογισμένη μαθηματικά επάρκεια από το τσιπ, συνεχώς ανανεώνεται και αναφέρεται στην οθόνη.

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε πάντα στη διάθεση σας είτε μέσω τηλεφώνου στο 28210 92246, είτε μέσω e-mail στο tonerfox@gmail.com

Διεύθυνση Καταστήματος:
TonerFox
Κισσάμου 222
73100 Χανιά – Κρήτη, Ελλάδα
tonerfox@gmail.com
Τηλ. 28210 92246
2 click Toner!
Βρείτε εύκολα το τόνερ σας!
 
 
 
TonerFox Shipping Offer
TonerFox Customer Quality Rating
TonerFox Do it Your SelfTonerFox Printing TipsTonerFox Frequently Asked Questions